Orhangazi, Orhaneli, Mustafakemalpaşa, Keleş, Karacabey, İnegöl, Harmancık, Büyükorhan, Yıldırım, Yenişehir, İznik, Mudanya, Gemlik, Kestel, Gürsu, Nilüfer, Osmangazi... Hepsi yeşil Bursa'nın birer ilçesi. Tarihte Osmanlı İmparatorluğu'na yıllarca başkentlik yapan Bursa, şimdilerde kentsel dönüşüm, gayrimenkul hareketi, turizm yatırımları ile Türk ekonomisinde hak ettiği yeri alma yolunda ilerliyor.

Kuşkusuz ki Bursa denilince akla ilk gelen simgelerden biri, kış turizminin merkezlerinden Uludağ'dır. Osmangazi ilçesine bağlı olarak turistleri ve yatırımları kendisine çeken Uludağ'ın bugünlerde gündemde ismi, yeni kurulacak ilçe ile anılıyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Bursa'da yeni bir ilçenin adımları Büyükşehir ve Nilüfer Belediyesi tarafından atılmaya başlandı. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projesi dünyanın dev projelerinden biri olurken, özellikle, Bursa-Karacabey arasındaki kırsal mahallelerde bulunan arazilerin de yaklaşık 2/3'ünün el değiştirmesine yol açtı. Çoğunluğu tarla satışı oluştururken; bir bölüm arazi ise köy içlerinde yeni sahiplerine ulaştı.

Yaşanan hızlı gelişmeleri mercek altına alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de dünya çapında modern bir teknoloji üretimine yol gösterecek Teknosab ile onun yanında Deri OSB, Kotiyak Koop. ve Tekstil OSB'nin Piştikoz Kırı'nda hizmete girmesini kararlaştırdı. Karacabey'in Taşpmar mahallesi ile İkizce, Orhaniye, Hürriyet, Badırga, Çatalağıl ve Karacaoba mahallelerinde ise İkizce merkezli yeni bir ilçe kurulmak üzere harekete geçildi.

Nüfusuyla ve sürekli tıkanan trafik akışıyla, güzel Bursa'ya nefes aldıracak, ona yakışır modern bir ilçenin ihtiyacını hisseden Bursa Büyükşehir ve Nilüfer Belediyeleri'nin arazi tahsisleri ve altyapı çalışmaları konusunda harekete geçtikleri dile getiriliyor. Geleceğin yeni modern ilçesi Karacabey'in Bursa'ya bir armağanı olarak nitelendirilirken; Piştikoz Kırı'nm da bu aşamadan sonra sanayi kuruluşları dışında sağlık ve eğitim kurumları gibi büyük tesislere kucak açması bekleniyor.

Emlak Konut Dergisi