REIDIN tarafından hazırlanan ve Türkiye genelinde ikinci el konut fiyatlarının satılık ve kiralık fiyat değişimlerine göre inceleyen Reidin konut fiyat endeksi; Emlak Endeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2019 Nisan Ayı Sonuçları raporu yayımlandı.

Rapora göre; Türkiye genelinde 81 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi (TR-81) Nisan ayında bir önceki aya göre %0.17, geçen yılın aynı dönemine göre ise %3.68 oranında nominal artış gösterdi.

Nisan 2012'den Nisan 2019'a kadar 81 ilin satılık ve kiralık konut fiyat endeksini gösteren grafik şu şekilde;


81 ili baz alan Nominal Konut Fiyat Değişimleri ise şu şekilde;


81 ilde Nominal Getiri Oranları ise raporda şu şekilde açıklandı;


Konut fiyatları en çok hangi ilde arttı?
Bayburt konut fiyat artışı ile Nisan ayının lideri oldu. Nisan ayında Bayburt'ta metrekare başına konut satış fiyatları %2.00 oranında nominal artış göstermiş ve Bayburt satış fiyatlarının en çok yükseldiği şehir olurken, aynı dönem içerisinde Erzurum’da metrekare başına konut satış fiyatları %1.19 oranında nominal azalmış ve Erzurum satış fiyatlarının en çok düşüş gösterdiği şehir oldu.

Sermaye kazancı ve brüt kira getirisinden oluşan toplam getiri, ülke genelinde aylık bazda %0.60, yıllık bazda ise %9.10 şeklinde gerçekleşti.

Kira fiyatları Nisan 2019'da en çok hangi ilde arttı? tıklayınız

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr